Astronot Mae Jemison uzayda tarih yazma ve dünyada değişime ilham verici bir değişim: “Yukarıdaki ne var bizi birbirine bağlıyor”

QasiM

Global Mod
Global Mod
Uzay mekiği çabasında tarih yaptıktan otuz yıldan fazla bir süre sonra, Dr. Mae Jemison, Dünya'da bilim ve eğitimi savunurken bir sonraki uzay gezginleri dalgasına ilham vermeye devam ediyor.

1987 yılında NASA'nın astronot eğitim programına 2.000 başvurandan seçilen Jemison, 1987'de meydan okuyan kazadan sonra seçilen ilk astronot grubunun bir parçasıydı. 1992'de Endeavor'daki sekiz günlük misyonu sırasında, uzaya seyahat etmek için ilk renk kadını oldu ve crewmates'in yanında 44 bilim deneyi gerçekleştirdi.

Jemison, “Uzay bize dünyaya bakmak için dikkate değer bir bakış açısı veriyor.” Dedi. “Sellere bakabilir ve anlayabiliriz, ozon tabakasına ne oldu, mineraller arayabiliriz.”

İçinde bulunan birkaç kişiden biri olmasına rağmen uzayuzay teknolojileri günlük yaşama entegre edilmiştir.

Jemison, “Kaç kişinin akıllı telefonu var? … Bu elinizde küresel konumlandırma. Her gün uzay teknolojilerini kullanıyoruz.” Dedi.

Pratik uygulamaların ötesinde Jemison, uzay araştırmasının derin bir felsefi perspektif sunduğuna inanıyor.

“Benim için yaptığı şey beni Büyük Evren ile bağlamaktır,” dedi deneyiminden. “Bu evrenin bir parçası olduğumu hayal ettim.”

“CBS Mornings” ortak ev sahibi için tavsiye istendiğinde Kendi uzay yolculuğuna hazırlanan Gayle King Mavi kökenli bir uçuşta Jemison cesaret verdi.

“Hayatınızda size bakan çok fazla yetenekli insanın olmadığını anlayın. Diğeri, yukarı çıkmanız, kendi perspektifinizi getirmeniz, o anda yaşadığınız her şey.”

Jemison ayrıca King'i övdü, “Sen cesur bir insansın. Ve cesaret korktuğumuz şeyleri yapıyor.”

Jemison ayrıca uzaya ve teknolojilerine daha fazla erişilebilirliği savunuyor. Tarihi uçuşundan bu yana Jemison, kariyerini bilim eğitimi ve teknoloji gelişimini ilerletmeye adadı ve asla ilk elden alan deneyimleyemeyenler için bir stand-in olarak hizmet etti.

Jemison, “Üstümüzde olan şey bizi birbirine bağlıyor,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Dünyadaki her grup insan binlerce nesildir yıldızlara baktı.”

King'in Mavi Köken Roketinde Uzay Yolculuğu, 14 Nisan Pazartesi günü saat 9'da EDT'de özel bir saat “CBS Mornings” de yer alacak.

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings” için bir içerik yapımcısıdır. Chicago merkezli, şov için canlı etkinlikleri ve özel röportajları kapsaması konusunda uzmanlaşmıştır. Analisa, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu emektarıdır ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.