Blue Origin, ikinci uçuşlarını yapan çift de dahil olmak üzere 6 turisti uzayın kenarına fırlattı

QasiM

Global Mod
Global Mod
Jeff Bezos'un Mavi Köken Cuma günü altı uzay turistini yüksek hızlı bir şekilde uzayın sınırına ve geriye doğru fırlattı ve yolculara – ikinci uçuşlarını yapan karı koca da dahil olmak üzere – yaklaşık üç dakikalık ağırlıksızlık ve kapsülden önce bu dünya dışı bir dünya görüşü kazandırdı. şirketin batı Teksas uçuş tesisine inmek için paraşütle iniş yaptı.

Bilimin popülerleştiricisi ve TV sunucusu Emily Calandrelli inişten sonra sevinç gözyaşları dökerek bir röportajcıya şunu söyledi: “Aman Tanrım, ağırlıksız hale geldiğimizde hemen baş aşağı döndüm ve gezegene baktım ve sonra o kadar çok karanlık vardı ki, o kadar çok şey vardı ki… çok fazla alan var! Bu kadar çok alan görmeyi beklemiyordum!”

Yeni Shepard yolcusu Emily Calandrelli, 10 dakikalık yörünge altı uzay uçuşunun sorunsuz bir paraşütle inişle sona ermesinin ardından sevinçle kollarını kaldırıyor.

Mavi Kökenli web yayını

Gözyaşlarını silerek, “Ve ben de bunun bizim gezegenimiz olduğunu söyleyip durdum” diye ekledi. “Bu bizim gezegenimiz. Çocuklarım doğduğunda hissettiğim duygunun aynısıydı ve ben de 'Bu benim bebeğim, bu benim bebeğim' dedim. Aynı duyguyu onu ilk kez gördüğüm yerde hissettim. sadece çok güzel. Aman Tanrım.”

Her ikisi de ikinci New Shepard uçuşunu yapan Calandrelli, geliştirici Marc Hagle ve eşi Sharon ve diğer üç girişimci (Austin Litteral, James Russell ve Henry Wolfond) Bezos'un Van Horn, Teksas yakınlarındaki geniş çiftliğinden sabah 10:30'da yola çıktılar. AVUSTRALYA, BREZİLYA VE KUZEY AMERİKA ÜLKELERİNİN KULLANDIĞI SAAT UYGULAMASI. Ses hızının neredeyse üç katına kadar hızlanan mürettebat kapsülü, kalkıştan yaklaşık iki buçuk dakika sonra kendi başına uçmak üzere serbest bırakıldı.

Blue Origin'in New Shepard uzay aracı, yolcuların bulunduğu dokuzuncu olan 28. yörünge altı uzay uçuşunu başlatmak için şirketin batı Teksas fırlatma sahasından uzaklaşıyor.

Mavi Köken

Yukarıya doğru kaymaya devam ederken yolcular, yaklaşık üç dakikalık ağırlıksızlık süresi boyunca kayışlarını çözüp kabin içinde uçmayı başardılar ve bir uzay aracında şimdiye kadar yapılmış en büyük pencerelerden aşağıdaki Dünya'nın ve yukarıdaki uzayın manzarasını seyrettiler.

“MECO'ya (ana motor kesintisi) ulaştık ve sanki BOOM gibiydi! Artık korkmuyorum!” Calandrelli dedi. “(Kapsül-güçlendirici) ayrılığından dolayı pantolonuna gelen o tekme vahşi. Bu vahşi. Beynime bunun normal olduğunu, sanki bu beklenen bir şeymiş gibi, bunun pantolona bir tekme olması gerektiğini söylemem gerekiyordu.”

New Shepard iticisi, mürettebat kapsülünü uzayın kenarına fırlattıktan sonra, mükemmel bir inişe geri döndü.

Mavi Kökenli web yayını

Fırlatma, Blue Origin'in 28. New Shepard uçuşunu ve yolcuların bulunduğu dokuzuncu uçuşunu işaret ediyordu. Şirket şu anda Bezos ve iki kez uçan üç kişi de dahil olmak üzere 47 kişiyi uzaya fırlattı. Blue Origin'in bir bilet için ne kadar ücret aldığı bilinmiyor ancak şirket, Litteral'in canlı alışveriş platformu Whatnot'un sponsorluğunda düzenlenen bir yarışmada koltuğunu kazandığını söyledi.

Daha

William Harwood

Bill Harwood, önce United Press International'ın Cape Canaveral büro şefi, şimdi de Haberler'in danışmanı olarak 1984'ten bu yana tam zamanlı olarak ABD uzay programını takip ediyor.