NASA Astronot Taşıyor Jonny Kim, Uzay İstasyonu ile 2 Rus kozmonot rıhtım

QasiM

Global Mod
Global Mod
Eski bir Donanma Seal, Harvard Tıp Fakültesi mezunu ve şimdi bir NASA astronotu olan Jonny Kim, Salı günü erken bir Rus Soyuz roketinde iki kozmonot mürettebatla patladı, uluslararası uzay istasyonunu kovaladı ve asansörden üç saat sonra bir resim mükemmel disk için taşındı.

Deneyimli komutan Sergey Ryzhikov, 50 yaşındaki kontrollerde, 32 yaşındaki çaylak kozmonotu Alexey Zubritsky ve sağda, 41, Soyuz MS-27/73s feribot gemisiyle, Soyuz MS-27/73s feribot gemisi, Soyukhstan'da 1:47 amd7, kazakonur cosmodom'dan uzaklaştı.

Bu fotoğrafta Roscosmos Space Corporation tarafından yayınlanan videodan çekilmiş, NASA astronotu Jonny Kim ve Roscosmos kozmonotları Sergey Ryzhikov ve Alexey Zubritsky ile bir Soyuz MS-27 uzay aracı taşıyan bir Rus Soyuz Roketi, Rusya-kireçte 8 8. Baikonur Cosmodom'da, Kaza Cosmodom'da uluslararası istasyondan kalkıyor, 2025.

Roscosmos Space Corporation, AP aracılığıyla

Ryzhikov, roket yörüngeye tırmanırken Rus uçuş kontrolörlerini periyodik olarak güvence altına aldı.

Sekiz dakika 46 saniye sonra, Soyuz 2.1a roketinin üçüncü aşama motoru kapandı ve mürettebat gemisi kendi başına uçmak için serbest bırakıldı, daha sonra iki güneş panelinin ve navigasyon antenlerinin konuşlandırılmasıyla anları takip etti.

Feribot gemisi daha sonra uzay istasyonu ile otomatik bir randevu gerçekleştirdi ve iki uzay aracı Batı Rusya'nın 260 mil üzerinde yelken açarken saat 4: 57'de çok verimli Prichal modülüne yerleştirildi.

Soyuz uzay aracı, lansmandan üç saat sonra uzay istasyonuna yerleştirerek kusursuz bir otomatik randevu gerçekleştirdi.

NASA

“Tebrikler, Sergey, Uluslararası Uzay İstasyonu'na varışınız için tebrikler,” Rus görev kontrolü telsiz. Hava geçirmez bir yapısal contayı doğrulamak için kapsamlı sızıntı kontrollerinden sonra, saat 7: 28'de kapaklar açıldı ve Ryzhikov, Zubritsky ve Kim'in istasyona girmesine izin verdi.

Uzay istasyonuna giren Jonny Kim, diğer altı ISS mürettebatı ile gülümsemeler ve el sıkışmaları ve daha fazla kucaklamanın ortasında NASA astronot Nichole Ayers'a sarılıyor.

NASA

Onları Soyuz MS-26/72S mürettebat arkadaşları Alexey Ovchinin, Ivan Vagner ve NASA astronotu Donald Pettit, SpaceX Crew 10 Komutanı Anne McClain, NASA astronot Nichole Ayers, Japon astronut takuya onishi ve Commonaut Kirill Peskov vardı.

Koyu mavi uçuş takımları giyen Soyuz MS-27/73S mürettebatı-soldan Jonny Kim, Sergey Ryzhikov ve Alexey Zubritsky-Postdocking Postdocking video görüşmesinde uçuş kontrolörleriyle sohbet ediyor. 19 Nisan'da ayrılmayı planlayan Soldan Kırmızı Gömlek, Alexey Ovchinin, NASA'nın Donald Pettit ve Kozmonot Ivan Vagner'ı – soldan koyu yeşil gömlekler giyen – Anne McClain, Cosmonaut, Anne McClain, kozmonotu kirill peskov, nikol bir AYAR AYAR'ları giyiyorlar – Nikol AYARS ve Japon Aston thorts yerini alıyorlar. Geçen ay Crew Dragon.

NASA

“Bir ömür boyu yolculuk ve burada olmak bir onurdu.” Dedi.

Ryzhikov, Zubritsky ve Kim, Ovchinin, Vagner ve Pettit'in yerini alıyor. 11 Eylül'de ISS'ye başlatıldı ve uzayda 219 günlük bir konaklama yapmak için 19 Nisan'da kendi Soyuz'da Dünya'ya dönmeyi planlıyor.

Mürettebat 10 broşür, 14 Mart'ta başlatıldımürettebat 9 selefi – Nick Hague, Cosmonaut Alexander Gorbunov ve Starliner Astronots Butch Wilmore ve Sunita Williams – 18 Mart'ta Dünya'ya döndü.

Soyuz MS-27/73S ekibi (soldan sağa): NASA astronotu Jonny Kim, Komutan Sergey Ryzhikov ve uçuş mühendisi Alexey Zubritsky.

NASA

Dönen uzay istasyonu ekipleri tipik olarak, ortalama olarak, laboratuvar kompleksinde altı aylık görev turları gerçekleştirmiştir. Ancak Kim'in uçuşundan başlayarak, Ruslar Soyuz sürelerini uzayda uzun vadeli konaklamaların etkileri hakkında daha fazla veri toplamak için sekiz aya çıkarıyor.

Bu nedenle, Ryzhikov, Zubritsky ve Kim'in 9 Aralık'ta Dünya'ya dönmeleri bekleniyor.

Haberler ile uçuş öncesi bir röportajda, Güney Koreli göçmenlerin oğlu ve üç yaşında bir babası Jonathan Yong “Jonny” Kim, ilk olarak 16 yaşındayken Donanmanın mühürlerini duyduğunu söyledi. Sonunda Elite Kolordu'na katıldı ve Irak Özgürlüğü Operasyonu'nu desteklemek için Üçüncü Seal Team'in bir üyesi olarak 100'den fazla savaş operasyonuna katılmaya devam etti.

“Bana göre, hayatımda, bugüne kadar bile yaşadığım en güçlü çağrı” dedi. “Hayatta ek çağrılar yaptım. Ama ilk çağrı, hayatımın geri kalanında hatırlayacağım bir mühür olmak zorunda kaldım. Çünkü ilk kez bir amacım olduğunu hissettim ve bir rüya gördüm.”

Uluslararası Uzay İstasyonu Seferi 73 (Soldan Sağa): Mürettebat 10 Kozmonot Kirill Peskov, Soyuz MS-27 Uçuş Mühendisi Jonny Kim (NASA), Mürettebat 10 Pilot Nichole Ayers, Soyuz MS-27 Komutan Sergey Ryzhikov, Crew Ms-27 Komutan Mühendis Crep, Soyuz MS-27 Mühendis Alexy Crep Takuya Onishi.

NASA

Bu rüya bir savaşçı olarak hizmet etmekti.

“O zamanlar, buna gerçekten dar bir odaklandım,” dedi. “Ama bana göre, bir savaşçı, zanaatlarında mükemmellik arayışında devam eden biridir. Savaş olmak zorunda değil. Tıpta olabilir. NASA astronotu olarak olabilir. Siyasette olabilir. Her şey olabilir.

“Ama tutkulu ve sürekli mükemmellik peşinde olan biri. Ve benimle bu kadar iyi yankılanmasının nedeni, o zaman olmadığım her şeydi, ama olmak istedim.”

Kim, savaşta “korkunç anlar” olduğunu ve “gerçekten yanmıştı. Savaştan, savaştan ve kayıptan çok yanmıştım. … Hizmet etmeye devam etmek için bir yola ihtiyacım vardı ve ilacın bu araç olacağı mantıklı görünüyordu.”

Zaten kıdemli bir savaş doktoru olan Kim, Harvard Tıp Fakültesi'nde kabul edildi. Yol boyunca, “muhtemelen önceki başarıların kendimi gelecek için hazırlamamasını sağlamak için biraz fazla aşırı gitti” dedi.

Uzay yürüyüşü eğitimi sırasında Jonny Kim.

NASA

“Hastanede birlikte çalıştığım insanların daha önce bir mühür olduğumu bilmediğini sağladım, çünkü hastalarımı istedim, meslektaşlarımın beni güvenilir ve yetkin ve iyi bir doktor olarak düşünmelerini istedim. Eskiden bir mühür olduğum için değil, çünkü bu olduğum için.”

Daha sonra, tıp fakültesini tamamlarken ve ikametgahına hazırlanırken Kim, NASA'nın Orion Moonship'in ilk test uçuşunu YouTube'da izledi ve kendi kendini tanımlayan bir “Uzay Nerd” haline geldi. Astronot eğitimi için NASA'ya başvurmaya teşvik eden doktor ve eski astronot Scott Parazynski ile tanıştı.

2017 Sınıfı için 18.000 başvurudan NASA, Kim dahil 12'yi seçti.

Rusça öğrenmenin bir Soyuz'da uçmak için eğitimin en zorlu yönü olduğunu, ancak mürettebat arkadaşlarının mükemmel İngilizce konuştuğunu ve onu gemiye davet etmek için kendi yollarından çıktıklarını da sözlerine ekledi.

“Biz arkadaşız. Yani, çok, çok profesyoneliz,” dedi Kim. “Birlikte iyi çalışıyoruz. … Akşam yemeği için Alexey ve Sergey vardı ve aynı şeyi benim için yaptılar. Yani ilişkilerimiz kişisel ve orada çok fazla güven ve dostluk var.

Bir Soyuz uçuşuna atanmaya gelince, onlarca yıldır var olan bir araca binerek, daha odalı dokunmatik donanımlı SpaceX mürettebatının aksine, Kim Ruslarla uçmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Soyuz roket ve mürettebat feribot gemisi Cumartesi günü fırlatma pedinde inşa edildi.

NASA

“Sadece teknolojiyi seviyorum (ama) güvenilirlik hakkında söylenecek bir şey var ya da 'kırılmamışsa, düzeltmeyin' 'dedi. “Soyuz'un onlarca yıl boyunca gösterdiği test miktarı ve güvenilirlik eşsiz ve kesinlikle takdire şayan.”

İstasyonda kaldığı süre boyunca Kim, bir noktada bir uzay yürüyüşü için laboratuvarın dışında girişimde bulunmayı umduğunu, ancak herhangi bir kapasitede hizmet etmekten daha mutlu olacağını eklediğini söyledi.

Haberler'e verdiği demeçte, “Günümüz astronotu tüm esnafların bir krikosudur.” Dedi. “Biliyorsunuz, uzay yürüyüşleri yapmak için antrenman yapıyoruz. Uzay yürüyüşlerini desteklemek, araştırma yapmak için eğitmek için antrenman yapıyoruz. Bir gün tesisatçı veya mekanik olabiliriz, bir radyoyu tamir eden teknisyenler olabiliriz veya araştırma için çeşitli sıvıları diğer sıvılara pipetliyor olabiliriz.

Diyerek şöyle devam etti: “Yani, uzay istasyonunun bir seferde ihtiyaç duyduğu talep ne olursa olsun, yukarıdakilerin hepsi.”

Daha

William Harwood

Bill Harwood, ilk olarak United Press International için Cape Canaveral Büro şefi ve şimdi Haberler danışmanı olarak ABD Uzay Programını tam zamanlı olarak ele alıyor.