Aisha Bowe, Toplum Koleji'nden Roket Bilim Adamına Yolculuğunu All-Female Uzay Uçuşu

QasiM

Global Mod
Global Mod
Eski bir NASA roket bilimcisi ve iki kez teknoloji şirketi kurucusu Aisha Bowe, Bahamya mirasının ilk kişisi olarak tarih haline getirmeye hazırlanıyor. Mavi köken Mürettebat 14 Nisan'da piyasaya sürüldü.

Bowe, “CBS Mornings” de ortaya çıktı. tarihi görev Ayrıca mürettebatın bir parçası olacak eş Gayle King'in yanı sıra.

Röportaj sırasında Bowe King'e verdiği demeçte, “Tüm hayatım boyunca bu an için hazırlanıyorum,” dedi. “Demek istediğim, kariyerime matematiğe alerjim olduğunu düşünmeye başladım … ve burada burada oturuyorum ve ben de uzaya gidiyoruz.”

Bowe ve King'e ek olarak, çığır açan misyonda müzisyen Katy Perry'yi içeren bir grup kadına sahiptir. Sivil Haklar Aktivisti Amanda NguyenHayırsever Lauren Sánchez ve film yapımcısı Kerianne Flynn.

Bowe, “Bu ekip insanlığın geleceğinde en iyisini temsil ediyor.” Dedi. “Dünyanın yararına gerçekten yer.”

Bowe ayrıca, havacılık ve uzay mühendisliği yerine kozmetolojiyi takip etmesi gerektiği söylenmesi de dahil olmak üzere erken cesaretin üstesinden geldiğini paylaştı.

Bowe, “Yapamayacağım söylendi, yapmazdım, yapmamalıyım ve yapamam ve yaptım,” dedi Bowe. “Topluluk kolejinden Michigan Üniversitesi'nde havacılık okumaya, altı yıl boyunca NASA'da çalışmaya gittim.”

Mürettebat kısa süre önce Elle Magazine'in özel April Digital Edition'ın kapağında yer aldı ve burada ilk kez şahsen tanıştı.

Yaklaşan yolculuk hakkında en çok neyin heyecanlandırdığı sorulduğunda Bowe, gelecek nesiller üzerindeki etkisini vurguladı.

Bowe, “Bunu yaptım çünkü hepinizin gökyüzüne ulaştığını gördüm ve bunun da olabileceğini biliyordum.” Dedi.

Bowe'nin hazırlığı, uzay uçuşunun fiziksel taleplerini simüle etmek için G-kuvvetlerinin deneyimlenmesini içeriyordu. Gerçek uçuş için en büyük endişesinin heyecan gözyaşları boyunca makyaj olduğunu şaka yaptı.

“CBS Mornings” ortak kapsamını izleyin Gayle King'in 14 Nisan Pazartesi günü CBS, Haberler 7/7 veya Paramount+'dan başlayarak Mavi Köken Roketinde Uzay Gezisi'ne ev sahipliği yapın.

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings” için bir içerik yapımcısıdır. Chicago merkezli, şov için canlı etkinlikleri ve özel röportajları kapsaması konusunda uzmanlaşmıştır. Analisa, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu emektarıdır ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.