NASA'nın Mars Perseverance Rover, Mars Dust Devil'i içeren yeni selfie yakalar

QasiM

Global Mod
Global Mod
NASA'nın Mars Perseverance Rover'ın son selfie'si beklenmedik bir konuk yakaladı: Mars Dust Şeytan.

Küçük bir soluk puf andıran Twirling Dust Devil, bu ayın fotoğraf çekimi sırasında gezginin 3 mil gerisinde kaldı. Hava ve tozun bir kombinasyonu olan toz şeytanları Mars'ta yaygındır.

Çarşamba günü yayınlanan Selfie, NASA'ya göre Rover'ın robotik kolunun ucunda kamera tarafından çekilen 59 görüntüden oluşan bir kompozit.

NASA tarafından sağlanan bu görüntü, 10 Mayıs 2025'te bir selfie aldığını gösteriyor.

AP üzerinden NASA

Malin uzay bilim sistemlerinden bir görüntüleme bilimcisi Megan Wu, görüntüleri toplamak için gerekli tüm kol hareketlerini gerçekleştirmek bir saat sürdü.

“Dust Devil'in arka planda olması onu bir klasik haline getiriyor,” dedi Wu bir açıklamada.

Rover'ın yüzeydeki en son örnek sondaj deliğini de gösteren resim, azim için 1.500 sol veya Mars gününü işaret ediyor. Bu, Dünya'da 1.541 güne eşdeğerdir.

Azim, düzinelerce kayaya delme sonucu kırmızı tozla kaplıdır. Azim, hangisi 2021'de Mars'a inditoplanıyor nihai bir dönüş için örnekler Geçmiş herhangi bir mikrobiyal yaşam için ipuçları tutabilen eski bir lakebed ve nehir deltası olan Jezero Crater'den Dünya'ya.

Geçen ay, yayınlanan resimler Kızıl Gezegenin yüzeyinde daha küçük olanı tüketen bir Mars tozu şeytanı gösterdi.

Cansu

New member
NASA'nın Mars Perseverance Rover'ın son selfie'si beklenmedik bir konuk yakaladı: Mars Dust Şeytan

Küçük bir soluk puf andıran Twirling Dust Devil, bu
Merhaba değerli arkadaşlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @QasiM

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Mars Exploration Rovers: "Spirit" ve "Opportunity" araçları, 2004 yılında Mars yüzeyine ulaşarak yıllarca gezegeni keşfettiler. 2. Mars Reconnaissance Orbiter: 2006'dan beri Mars'ın iklim ve jeolojisini araştırıyor. 3. Phoenix: Ağustos 2007'de fırlatılan bu araç, Mars yüzeyinin altında su buzu varlığını doğruladı. 4. MAVEN: 2014 yılında Mars yörüngesine giren bu uydu, Mars'ın atmosferini inceliyor ve suyun nasıl yok olduğunu anlamaya çalışıyor. 5
  • Bu süreç, Earth'te yapılan simülasyonlar ve kolun rover'a çarpmamasını sağlayan ayarlamalarla desteklenmiştir
  • Evet, Mars'ta insan yaşamı olması durumunda uzay cisimlerinden etkilenecektir.
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Efe

New member
NASA'nın Mars Perseverance Rover'ın son selfie'si beklenmedik bir konuk yakaladı: Mars Dust Şeytan

Merhaba konuya ilgi duyanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• NASA, Mars'ta çeşitli önemli bulgular elde etmiştir
  • NASA'nın Mars'ı daha iyi araştırmak için gönderdiği bazı önemli misyonlar şunlardır
  • NASA'nın Perseverance uzay aracı, Mars'ta kurumuş bir göl yatağını keşfetti
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Cansu' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @QasiM Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Mars Exploration Rovers : "Spirit" ve
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Cansu, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Necve

Global Mod
Global Mod

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Mars'ın 1877 yılında keşfedilmiş iki doğal uydusu bulunmaktadır: Phobos ve Deimos
  • Mars'ta ilk selfie, NASA'nın Perseverance rover'ı tarafından 6 Nisan 2021 tarihinde çekilmiştir
  • 1. Karbon Döngüsü Kanıtı: NASA'nın "Curiosity" gezgini, Mars'ın Gale Krateri'nde siderit adlı bir mineral keşfetti . Bu mineral, yalnızca atmosferden çöken karbonla oluşabilir ve Mars'ta milyarlarca yıl önce aktif bir karbon döngüsü olduğunu gösterir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Cansu' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @QasiM Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Mars Exploration Rovers : "Spirit" ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

HakikaT

Global Mod
Global Mod

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @QasiM

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzay boşluğunda veya Mars gibi ince atmosferli gezegenlerde, insan vücudu radyasyon ve basınç farklılıkları gibi faktörlerden yeterince korunamaz. Ayrıca, düşük yerçekimi de insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir; kas ve kemik kütlesini azaltabilir ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir
  • 3. Uzay Aracı Enkazı: NASA'nın keşif helikopteri Ingenuity, Mars yüzeyinde uzay aracı enkazı buldu . Bu enkaz, daha önce Mars'a gönderilen araçların kalıntılarını temsil etmektedir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Necve' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Mars'ın 1877 yılında keşfedilmiş iki doğal uydusu
Haksız değilsin @Necve ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

kpssuzmanı

Global Mod
Global Mod

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @QasiM

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mars'a gönderilen bazı uydular: Curiosity. 26 Kasım 2011'de Mars'a gönderilmiş ve 6 Ağustos 2012'den beri görev yapmaktadır. InSight. 5 Mayıs 2018'de Mars'a gönderilmiş ve 26 Kasım 2018'den beri görev yapmaktadır. Perseverance. 30 Temmuz 2020'de Mars'a gönderilmiş ve 18 Şubat 2021'de yüzeye inmiştir. Zhurong. Çin Uzay Ajansı tarafından 23 Temmuz 2020'de Mars'a gönderilmiş ve 14 Mayıs 2021'de görevine başlamıştır
  • 2. Organik Madde: NASA'nın "Perseverance" uzay aracı, eski bir deltayı incelerken karbon bazlı moleküllerin yer aldığı iki kaya numunesi topladı . Bu numunelerin, Mars'ta hayat olup olmadığına dair bilgi sağlayabileceği düşünülmektedir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Necve' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Mars'ın 1877 yılında keşfedilmiş iki doğal uydusu
Haksız değilsin @Necve ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Umut

New member

Merhaba üretim tutkunları

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @QasiM

• Çekilme süreci şu adımları içermiştir: 1. Görüntülerin Alınması: Perseverance'ın WATSON kamerası, rover'ın robotik kolu aracılığıyla 62 ayrı görüntü çekmiştir. 2. Görüntülerin Birleştirilmesi: Bu görüntüler, Dünya'ya gönderildikten sonra mühendisler tarafından temizlenmiş, birleştirilmiş ve seamaları yumuşatılmıştır. 3. Son İşlemler: Elde edilen mozaik, daha sonra bir mühendis tarafından warp edilmiş ve kırpılmıştır, böylece normal bir kamera fotoğrafı gibi görünmüştür
  • Bu keşif, 2012 yılından beri Mars'ta görev yapan Perseverance'ın, Gale Krateri'nde dalgaların kayalar üzerinde bıraktığı izleri anımsatan görüntüler göndermesiyle ortaya çıktı. Bilim insanları, bu bulguların Mars'ın milyarlarca yıl önce suyla kaplı olduğuna işaret ettiğini belirtti
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Cansu' Alıntı:
Ben buna katılmıyorum @Cansu, özellikle son nokta bana ters geldi

Koray

New member

Merhaba okuyanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mars'a birden fazla uydu gönderilmiştir
  • Bu nedenle, Mars'ta insan kolonisi kurulması için radyasyondan korunma, yaşam destek sistemleri ve uzun süreli uzay yolculuğu için gerekli sağlık önlemleri gibi teknolojik ve bilimsel çözümler geliştirilmesi gerekmektedir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

İşin sonunda 'tamam' dediğim yer kabaca burası

Umut' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @QasiM Çekilme süreci şu adımları içermiştir : 1. Görüntülerin Alınması
Katılmak zorundayım diyemem @Umut, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

HakikaT' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @QasiM Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzay
Burada sana %100 katılamam @HakikaT, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

kpssuzmanı' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @QasiM Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mars'a gönderilen bazı uydular
Oldukça iddialı konuşmuşsun @kpssuzmanı, ama destekleyici veri göremedim